AdBlue optimering

Slipp problemen med reducerad effekt i din lastbil

Kontakta oss

Med AdBlue-boxar slipper du fylla på Adblue

Våra AdBlue-boxar installeras i din lastbil. Denna box inaktiverar AdBlue-systemets funktioner vilket resulterar i att SCR-systemet (selective catalytic reduction) fungerar problemfritt. Med detta behöver du alltså inte tänka på att fylla på AdBlue-vätska eller få problem med sänkt effekt i lastbilen när AdBlue har tagit slut och inte finns tillgängligt. Enheten monteras enkelt utan omfattande ingrepp i systemet och installationen tar max 1 timme. När du inte längre har behov av lastbilen kan SCR-systemet återställas till sina originalinställningar vid försäljning och boxen kan flyttas till nästa lastbil.

 

OBS: Boxarna får ej användas på allmän väg i Sverige.

Vad är AdBlue?

AdBlue är en produkt som används i fordon som har avgasreningssystem med SCR-teknik. Numera finns tekniken i nästan alla personbilar och tunga fordon med dieselmotorer. Namnet AdBlue kan bedra men är en färglös vätska som består av en blandning av avjoniserat vatten och 32,5% ureaämnen. Vätskan är giftfri och ofarlig att hantera.

SCR och problemen med AdBlue

SCR är förkortningen för "selektiv katalytisk rening". Denna teknik ser till att rena avgaserna från dieselmotorer men för att reningsprocessen ska fungera ordentligt krävs det att AdBlue-vätskan sprutas in i avgassystemet. Dock finns det ett antal problem med detta system. Tar AdBlue-vätskan går lastbilen på reducerad effekt, vilket bidrar till högre avgasutsläpp. Detta är speciellt problematiskt om man kör i områden där AdBlue inte finns att köpa. Ett annat problemen som kan uppstå är att AdBlue fryser vi temperaturen -11 C, vilket kan orsaka problem för SCR-systemet speciellt under vintertid när avgastemperaturen är en viktig faktor som påverkar systemets funktion och prestanda. Detta kan leda till att SCR-systemet förstörs och behöver bytas ut. Kostnaderna kan lätt gå upp till 50.000-70.000 kronor. Installerar vi vår box i din lastbil och optimerar den kan du vara säker på att du slipper dessa problem.

Fördelar med Adblueboxen

  • Du slipper lägga ut ca 50.000 på trasigt SCR-system.

  • Du slipper fylla på AdBlue konstant.

  • Du slipper reducerad effekt vid avsaknad av AdBlue.

  • SCR-systemet kan återställas helt vid försäljning.

  • Boxen kan flyttas över till nästa lastbil.

Adress
AutoTuning i Norden AB
Gubbyn 591  
841 96 Erikslund

Öppettider

Mån - Fre 08:30 - 17:00

Lör 10:00 - 15:00

Sön Stängt