Brett utbud av motoroptimering

Hos oss finner du ett flertal motoroptimeringspaket för olika typer av fordon.

Kontakta oss

Motoroptimering av fordon - lastbil, entreprenadmaskiner m.m.

Vill du sänka förbrukningen och göra din bil ännu piggare? Vi optimerar din motor så att den presterar riktigt bra, samtidigt som den sänker sin bränsleförbrukning. Detta är en lönsam och långsiktig investering på din bil då den släpper ut mindre bränsle, men framförallt sparar ditt företag in mycket i ekonomin när din lastbil, traktor, grävmaskin eller hjullastare släpper ut mindre bränsle. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller vill lämna in ditt fordon på motoroptimering. 

Vad är motoroptimering?

Motoroptimering har även förut kallats chiptrim, trimning eller chipning. Motoroptimering går ut på att en digital finjustering utförs i programvaran i fordonets "hjärna" som det kallas, eller mer specifikt motorstyrenheten som tjänar som fordonets styrdator. Den typen av åtgärd resulterar i lägre bränsleförbrukning, bättre effekt och allmänt bättre gång. Uppgraderingen går ut på att vi ökar motorns effekt och vridmoment. En konsekvens av detta blir att bränsleförbrukningen minskar då förbränningsprocessen effektiviseras och mindre bränsle går till spillo. Har du frågor eller är i behov av en motoroptimering av ditt fordon, är du välkommen att kontakta oss och uppge ditt registreringsnummer så kan vi återkomma med en lösning.

Motoroptimering för privata kunder / privatpersoner

För dig som privatkund erbjuder vi motoroptimering av din bil men även EPA-traktor.

 

Vi har kortterminal vilket innebär att vi kan ta betalt med bl.a. Visa och Mastercard. Du kan också välja kostnadsfri faktura (betalning inom 30 dagar) eller delbetala räntefritt i samarbete med Resurs Bank.

Motoroptimering personbil

Personbil

Vi erbjuder motoroptimering av din privata personbil, vilket innebär en bättre gång, sänkt bränsleförbrukning och bättre förbrukning.

EPA-traktor

EPA-traktor / A-traktor

Vill du göra om din bil till en EPA-traktor? Då finns det ett antal kriterier som måste uppfyllas och en av dem är att den måste hastighetsbegränsas.

Motoroptimering för företag & åkerier

För dig som företagskund erbjuder vi motoroptimering och AdBlue-lösningar för diverse tänkbara fordon såsom lastbilar och tyngre entreprenadmaskiner.

Motoroptimering lastbil

Lastbilar

Med en motoroptimering skräddarsyr och optimerar vi programvaran i lastbilens styrenhet och ser till att bränsleförbrukningen sänks. 

Läs mer
Motoroptimering entreprenadmaskin

Entreprenadmaskin

Vi utför motoroptimering av i stort sett samtliga entreprenadmaskiner samt lantbruksmaskiner som är försedda med elektrisk styrning.

Läs mer

Adress
AutoTuning i Norden AB
Gubbyn 591  
841 96 Erikslund

Öppettider

Mån - Fre 08:30 - 17:00

Lör 10:00 - 15:00

Sön Stängt