Motoroptimering av EPA-traktor

Vi optimerar och fartbegränsar din EPA-traktor.

Kontakta oss

Motoroptimering av EPA-traktor / A-traktor

Har du byggt om din bil till en EPA-traktor / A-traktor men behöver optimera motorn för att kunna registrera fordonet som en A-traktor? Då ska du vända dig till oss. Vi har lång erfarenhet av den typen av arbete och ser till att ditt fordon registreras som en A-traktor. Vi utför arbetet professionellt och med högsta kvalitet och kundnöjdhet som mål. vi följer dig, kunden i hela projektet med råd och tips hela vägen tills din epa är besiktigad och klar. Självklart
lämnar vi ett omfattande intyg som bilprovningarna uppskattar tydligheten i.

Vad är EPA-traktor

A-traktor som det egentligen, men EPA-traktor som det kallas i folkmun, är en personbil som byggts om enligt reglerna för jordbruksmaskin. Både A-traktorn och EPA-traktorn måste få sina hastigheter begränsade till 30 km/h. Fordonet ska byggas om så att det är uppenbart att den inte är avsedd för person- eller godsbefordran. Under slutet av 1920-talet började EPA-traktorerna byggas och blev vanliga under 1930-talet. Sedan dess har EPA-traktorn och senare A-traktorn funnits med i den svenska fordonsparken.

Vi har kortterminal vilket innebär att vi kan ta betalt med bl.a. Visa och Mastercard.

Hur går fartbegränsningen till?

En enhet monteras i fordonets styrsystem. Enheten begränsar spjällhuset (gaspedalen likaså), så att den inte kan öppnas mer. Detta sker med hjälp av pulssignaler. Detta ser till att farten inte kan ökas och fordonets effekt därmed begränsas.

Tips & annat bra att veta

Du bör skydda installationen så att den inte går att manipulera. Exempelvis kan installationen läggas i en försluten låda, kablar monteras i slang osv. OBS: Bilprovningen godkänner installationen endast om den är svårt att manipulera installationen.

Adress
AutoTuning i Norden AB
Gubbyn 591  
841 96 Erikslund

Öppettider

Mån - Fre 08:30 - 17:00

Lör 10:00 - 15:00

Sön Stängt